Πολιτική ακύρωσης / επιστροφών

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

 

Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας πριν την αποστολή-παραλαβή του προϊόντος και για όσο βρίσκεται σε κατάσταση Ανοιχτή ή Υπο Επεξεργασία με αποστολή μηνύματος .Το Μήνυμά σας "π.χ Παρακαλώ ακυρώστε την παραγγελία μου").Μετά την παραλαβή του προϊόντος μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα σας για υπαναχώρηση εντός 14 ημερολογιακών ημερών.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν κάποιο από τα προϊόντα που αγόρασαν εντός του διαστήματος 14 ημερών από το χρονικό σημείο απόκτησής του και να ζητήσουν αλλαγή προϊόντος.

Για την άσκηση του δικαιώματος επιστροφής, απαιτείται η επικοινωνία μαζί μας στο e-mail: info@protection4all.eu η μέσω του site ,στην εντολή «επιστροφές»

Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης δηλώνει ότι με δική του επιμέλεια και μέριμνα θα επιστρέψει στην εταιρεία μας το προϊόν που έχει παραλάβει μέσω της Γενικης ταχυδρομικης Courier με χρέωση δική μας και αναγνωρίζει ότι κατά την παραλαβή του επιστρεφόμενου προϊόντος θα χρεωθεί το ποσό των 11 ευρώ με αντικαταβολή. Η ιδια πολιτικη θα υπαρχει και σε περιπτωσεις δεύτερης, τρίτης κλπ αλλαγής.

Πιο αναλυτικά, αφού μας ενημερώσετε για την αλλαγή που επιθυμείτε θα συσκευάσετε κατάλληλα το προϊόν , θα βάλετε μέσα στην κούτα και την απόδειξη αγοράς και θα το παραδώσετε στην Γενικη Ταχυδρομικη ζητώντας να επιστραφεί σε εμάς (στην διεύθυνση 25ης Μαρτιου 15Α , Αργυρουπολη 16452), με χρέωση παραληπτη. Μόλις παραλάβουμε την επιστροφή σας και χωρίς εσείς να καταχωρήσετε νέα παραγγελία θα σας στείλουμε την νέα σας επιλογή - αν θα είναι ακόμα διαθέσιμο το προιον που επιθυμείτε - την οποία και θα παραλάβετε πληρώνοντας τα μεταφορικα αξιας 11 ευρώ με αντικαταβολη.

Η αποστολή του προϊόντος για αλλαγή από τον πελάτη προς εμάς  είναι με χρέωση δικη μας (χρέωση Παραληπτη) - Ο πελάτης χρεώνεται με το πόσο των 11€ κατά την παραλαβή του νέου προϊόντος. Σε περίπτωση δεύτερης (τρίτης κ.ο.κ.) αλλαγής μιας παραγγελίας ο πελάτης χρεώνεται παλι κατα την παραλαβη με το πόσο των 11€ κατά την παραλαβή του νέου προϊόντος.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ

Τυχόν τραπεζικά έξοδα-κρατήσεις που προκύπτουν επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον πελάτη, όσον αφορά την τράπεζα του ιδίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα προϊόντα πρέπει να παραδοθούν στην ίδια κατάσταση που είχαν παραληφθεί από τον πελάτη, με τη συσκευασία τους, καθώς και τα λοιπά έγγραφα (απόδειξη λιανικής) με τα οποία συνοδεύονταν κατά την παραλαβή τους.